Sanningen om skolan i Stockholm

Vårt liberala skolborgarråd Lotta Edholm bemöter i dag på SvD Brännpunkt Socialdemokraternas påståenden i fredags om försämrade skolresultat i Stockholms skolor. Sanningen är att fler niondeklassare blir behöriga till gymnasiet, fler har godkänt i alla ämnen, och att snittbetygen (meritvärdena) stigit sedan Edholm tog över utbildningsnämnden 2006. Skolorna har också fått mer pengar på tre år än vad S lyckades med på fyra år.

Därmed inte sagt att allt är bra. En hel del återstår att göra för en bättre skola för kunskap, med arbetsro och ömsesidig respekt, både i Stockholm och i den nationella skolpolitiken. Men det blir inte bättre med svartmålning. Istället får vi hoppas att Edholm och Björklund får chansen att fortsätta sitt arbete nästa mandatperiod också.

Läs också: Lotta Edholm

Intressant om , , , , , ,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s