Borgerligt rally

Alliansens framtidskonferens fokuserade på lanseringen av ett framtidsdokument från de fyra partiledarna, ”Nytt hopp för Sverige”. Kärnan till en framtida regeringsförklaring, lovade Leijonborg i ett i övrigt engagerat anförande kring hjärtefrågorna, den globala utmaningen och den svenska skolans framtid (som ju hänger intimt samman). Jan Björklund gjorde ett bra och avslappnat intryck när han intervjuade läsforskaren Bo Sundblad och Saco-ordföranden Anna Ekström. Den senare är för övrigt en f.d. statssekreterare (s) som med tanke på hennes skarpa kritik av regeringens utbildnings- och forskningspolitik rent teoretiskt borde vara potentiellt intressant för Alliansen som mer än bara paneldeltagare och samtalspartner.

En på det hela taget trevlig dag på Rival alltså. Lite underligt var dock hur man använde sig av den professionella journalisten Anita Jekander, som skulle vara moderator. Det bestod tydligen i att presentera de olika punkterna och deltagarna och sedan sitta tyst och rak i ryggen på scenen vid sidan av, innan det var dags att bära fram de tunga presentkorgarna som deltagarna fick med sig… Slöseri med en mycket kompetent person!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s