Tredje största partiet

Centern ska gratuleras till sin valframgång; särskilt efter de senaste årens förnyelse till framtoning och politik känns det som ett klart sympatiskt alternativ i svensk politik. Men naturligtvis hade det varit roligast om folkpartiet behållit positionen som tredje största parti, gärna med tvåsiffriga procenttal. Nu blev skillnaden inte så stor (noga räknat 0,34 procentenheter, 7,54 mot 7,88 procent av rösterna enligt Valmyndighetens sluträkning). Så väldigt stor utdelning av den skillnaden kanske Maud Olofsson, som låtit höra av sig absolut mest av de fyra Allianskollegorna under de diskreta förhandlingarna, inte ska räkna med.

Pingat på intressant.se. Andra bloggar om: , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s