En erfaren kommunikatör

En revansch utan motstycke – och om det går vägen den här gången för Mona Sahlin så får socialdemokraterna en stor kommunikatör som partiledare. Nu gäller det för henne att kommunicera sakpolitik och kunskap på flera områden; skeptikerna inom socialdemokratin och fackrörelsen övertygas inte med ett nog så genuint och långvarigt engagemang för jämställdhet, invandrares och homosexuellas rättigheter, där Sahlin kanske har haft sin starkaste profil de senaste åren.

Till den oftast framförda kritiken från partiets och fackets traditionalister den gångna veckan har hört förslaget om strejkstopp, som nyutnämnd arbetsmarknadsminister och regeringens budbärare 1990. Att man gräver så långt tillbaka i tiden kan dels tyda på de interna motståndarnas långsinthet och motstånd mot en (kvinnlig?) förnyare. Dels kan det förstärka den fråga som i dag ställts av Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson med flera: under de många år i svenska regeringar som gjort henne till en av de mest rutinerade svenska politikerna, vad har hon egentligen åstadkommit?

Pingat på intressant.se. Andra bloggar om: , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s