Teaterliberaler

Folkpartiet är inte bara det parti som håller den kulturpolitiska fanan högt – folkpartisterna är också de mest intresserade av scenkonst. Det kulturpolitiska engagemanget har en klangbotten både hos liberalerna själva och i den liberala ideologin. Det handlar om öppenhet för nya intryck, för andras erfarenheter och verklighetsbilder. Samma öppenhet och ifrågasättande som väl gör forskare till frekventa folkpartister. Och även på forskningens område försöker ju Folkpartiet sakpolitiskt motsvara förtroendet.
Om kulturintresset, uppmätt av SOM-institutet, rapporteras hos bl.a. DN, GP, Makthavare, Metro.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s