Skolförtroende för FP i Stockholm

Mer glädjande resultat för Folkpartiet i skolans värld: Förtroendet för skolpolitikerna är högre i Stockholm än i övriga landet, t.ex. i de två andra, S-styrda, storstäderna. Här i Stockholm är det bekant Folkpartiet och skolborgarrådet Lotta Edholm som sköter utbildningsfrågorna. Detta framgår av en rapport från Lärarnas Riksförbund.

Fler stockholmare än svenskar i allmänhet tycker dessutom att skolan får tillräckliga resurser. Det är intressant eftersom resurserna till skola liksom till vård nästan per definition alltid anses kunna vara större. Det finns dock skäl för en positiv syn på skolans resurser i Stockholm: genom minskad byråkrati har undervisningens andel av kostnaderna stigit från 52 till 61 procent.

Läs mer hos Lotta Edholm eller Lärarnas Riksförbund (pdf).

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s