Liberalt rally

Solen sken och vinden slet i flaggor och orangea jackor. Appeller, torgmöte, panelsamtal och mingel. När upp till 270 folkpartister samlas för att ha trevligt och diskutera de stora politiska frågorna inför valet, så känns det som om vi har goda förutsättningar att nå ända fram denna gång.

Ur mitt perspektiv som Stockholmsliberal är det avgörande att nå framgång i alla tre husen, dvs i stadshuset, landstinget men framför allt i riksdagen. Utan regeringsmakten blir det inget rejält förändringsmandat.

Borgerlig framgång både före och efter valet kräver liberal framgång. Folkpartiet har alltjämt bäst förutsättningar att locka ”röster från andra sidan”. Och ett starkt folkparti i regering och kommunala majoriteter är alltjämt garanten för social-, jämställdhets- och numera också skol- och integrationspolitiken.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s