Bloggar och brösttoner

Så verkar svensk politik få en första (?) blogghärva. Substansen i historien måste dock tas med en stor nypa salt – och det gäller också betydelsen av Lars Danielssons eventuella affär. Frågorna kring tsunamihanteringen handlar om regeringens kapacitet att hantera oförutsedda situationer, stora kriser och i förlängningen att styra landet. Det intressanta är om statsministerns närmaste man gjorde sitt jobb, och hade förutsättningar att göra det, inte hans kärleksliv.

Att sedan rykten sprids om medmänniskor och framför allt om maktmänniskor är inte så konstigt utan högst mänskligt. Det konstiga är det högljudda röstläget och brösttonerna som hittills hörts om den ”folkpartistiska bloggattacken” eller vad det nu skulle kallas i kvällstidningstermer. Eller kanske inte så konstigt utan en logisk reaktion för att skyla över en allt mer besvärande debatt om just sakfrågorna kring tsunamihanteringen, Danielssons agerande och den perssonska socialdemokratins regeringsfähighet.

Många har på bloggar och i medier påpekat att det aktuella ryktet cirkulerat långt innan det hamnade på några av mina partikamraters bloggar. (Läs valfri politisk blogg eller webbtidning i dag.) Och åter aktualiseras diskussionen om bloggarna kontra traditionella massmedier, om snabbhet och källkritik. Uppenbart blir i mina ögon att bloggarna har en klar funktion, men inte är det att ersätta traditionella massmedier.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s