PM om Bjereld

PM Nilsson på Expressen slog huvudet på en spik jag själv funderade på i förra veckan: statsvetaren Ulf Bjerelds engagemang som socialdemokratisk Broderskapare samtidigt som han får kommentera Mellanöstern-konflikten som ”oberoende” statsvetare. Bjereld är heller inte inriktad på Mellanöstern i sin forskning utan på svensk politik. Den bakgrunden är intressant att känna till vid kommentarer av borgerliga politikers åsikter, Hamasministerns Sverigevisum, inställda konflikthanterings-övningar när Israel skulle delta, och de inrikespolitiska sambanden med s och dess samarbetspartier v och mp.

Bjereld är säkert en utmärkt statsvetare, och hans socialdemokratiska tillhörighet öppnare än andra expertkommentatorers politiska preferenser. Uppgiften att deklarera eventuella kopplingar och åsikter måste vara delad mellan kommentatorerna ifråga och de förmedlare, nyhetsmedier och andra, där de kommer till tals.

För övrigt är P1 morgon ett utmärkt sällskap på springturer och promenadvägen till jobbet.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s