Liberal utmaning

Den globala utmaningen blir i Sverige den liberala utmaningen, så kan man sammanfatta diskussionen kring Lars Leijonborgs bok. Nu har alla chansen att få ”Global utmaning” i pocket hem i brevlådan. För regeringspartiet och dess stödkamrater vore det före valet en ovälkommen påminnelse om världen utanför, som långtifrån står stilla. Göran Perssons mantra ”nu när det går så bra för Sverige” klingar något urvattnat sett mot fonden av de kinesiska, indiska, östeuropeiska m fl ansträngningarna, framstegen och möjligheterna.

Men efter valet är det hos Leijonborg som socialdemokrater bör söka inspiration och problemformuleringar, enligt s-debattören Stikkan Ljunggren. Oavsett om man klamrar sig kvar vid regeringstaburetterna? För min del tror jag att det bästa inte bara för Sverige utan också för socialdemokratiska arbetarpartiet vore minst några mandatperioder i opposition. Då kan maktpartiet få verkliga incitament att begrunda den globala utmaningen.

folkparti-webben kan du alltså gratis beställa en egen bok. Bara en sådan sak är mumma för bildningsvurmande liberaler men du kan också se och höra vad Ljunggren men också bland andra SvD:s PJ Anders Linder och Dalademokratens Göran Greider. Vem tycker tycker fler borde se sanningen i vitögat men att slutsatserna kunde varit kraftfullare? Vem menar att Leijonborg missar globaliseringens pris, och vem ser en massa frikyrkoångest?

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s