Bryta nacken av arbetslösheten?

Hörde vänsterpartiledaren Lars Ohly mynta uttrycket ovan i dagens Eko. Oaktat att det för tankarna till en retorik som ligger nära hans partis och ideologis ursprung, är orsaken till kraftorden sympatisk: avsaknaden av politik för arbete i socialdemokraternas valmanifest.´

Sedan delar jag förstås inte Ohlys analys av vad som bör göras. 200.000 nya jobb i offentlig sektor, med allt vad det innebär av expansionistisk finanspolitik och högre skatter, räntor och inflation, är snarast ägnat att bryta nacken av det område där den verkliga jobbexpansionen bör och måste komma: det privata näringslivet och inte minst tjänstesektorn. Då är lägre skatter, mindre regler och en effektivare offentlig sektor receptet, inte det motsatta.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s