Nu får sjuka rehabilitering snabbare

Mycket kritik har riktats mot reformerna av sjukförsäkringen – men svenskarna verkar mycket välmotiverat inte ha något större förtroende för oppositionens alternativ. Något sådant alternativ finns ju inte. Även om Alliansregeringens reformer kunde vara annorlunda och säkerligen mer kraftfulla.

Riktigt så kraftlösa som Aftonbladets Lena Mellin hävdade är dock inte sjukförsäkringsreformerna. Allt går att säga med statistik – men de ”tre timmar på jobbet” som Mellin menar att rehabiliteringskedjan gett, innebär faktiskt 4.700 färre sjukskrivna människor, 130.000 färre sjukdagar per år och en vinst på 60-65 miljoner kronor. Ingen jätteförändring men heller knappast något fiasko, som Expressens Ann-Charlotte Marteus påpekar. Och i Rapport (som på nätet har ett TT-telegram) kunde tittarna tidigare i veckan höra uppmuntrande ord om betydelsen av snabb rehabilitering som rehabiliteringskedjan innebär.

Sedan kunde nog en hel del göras för ännu snabbare rehabilitering, så att alla människor får en verklig chans att jobba, vara med i sammanhanget på en arbetsplats, och försörja sig själva.

Läs också SvD och Seved Monke om de rödgrönas låga förtroendesiffror kring sjukförsäkringen.

Intressant om , , , , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s