Konstruktivt om sjukförsäkringen

Samtidigt som Obamas sjukvårdsreform möter nya hinder efter den från början oväntade republikanska segern i Massachussetts fyllnadsval till senaten, fortsätter sjukförsäkringsreformer att vara ett hett debattämne här hemma. De rödgrönas i går presenterade alternativ sågas av t.ex. DN:s och SvD:s ledare. I dag skriver min chef Birgitta RydbergDN Debatt om att samordningen mellan sjukförsäkringen och hälso- och sjukvården måste bli betydligt mer omfattande, sammanhållen och långsiktig – först med finansiell samordning (FINSAM) av resurserna för rehabilitering, sedan med fullbordad samling under ett tak, hos en huvudman. Där har vi ett verkligt framtidsalternativ att diskutera.

Fler bloggar: Pia, Per Altenberg, Mats Persson, Seved Monke

Intressant om , , , , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s