Utanförskapet valfrågan också 2010

Om sjukförsäkringen blir en stor valfråga, så lär jobben bli ännu större. De bägge frågorna hör naturligtvis också intimt samman. Regeringen har gjort en hel del för att förbättra tillgången till rehabilitering – i gårdagens Studio Ett kunde man höra en av alla berörda berätta att nu fick man i varje fall stöd och erbjudande om rehabilitering. Tidigare, dvs då S-systemet rådde i sjukförsäkringen, hände ingenting.

De som kan arbeta ska – och vill nästan alltid själva – arbeta. Då gäller det att det finns jobb. Även där har regeringen gjort en hel del, som Per Altenberg förtjänstfullt listar.

Att utanförskapet har ökat sedan 2006, sett till hur Alliansen, då i opposition, mätte, stämmer förstås. Orsaken stavas den ekonomiska krisen – den kris som Alliansregeringen hanterat mycket skickligt, där läget hade varit betydligt värre utan de insatser för arbetslinjen som arbetarepartiet S aldrig orkade genomföra, och där svenskarna nu kan se ljuset i tunneln, kanske före alla andra.

Snart är det inte bara sjukskrivningstalen utan även arbetslöshet och sysselsättning som vänder åt rätt håll.

Intressant om , , , , , , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s