Toppbetyg i krishantering

Lovorden över Sveriges och Alliansregeringens krishantering har varit många – och nu sällar sig IMF till skaran (DN, E24, SvD). Den försiktige finansminister Borg och hans statsrådskollegor förtjänar i detta sammanhang allt beröm. Den svenska ekonomin har fått hårda törnar men har visat god motståndskraft.
Sysselsättningen och tillväxten framöver innebär trots ljustecken fortfarande stora utmaningar som också IMF pekar på. Då krävs en fortsatt stabil ekonomisk politik – inga utgiftschocker eller skattehöjar-race (tillbaka mot toppen i världens skattetrycksliga).
Det gäller också om vi ska få bukt med ungdomsarbetslösheten – då är det bättre utbildningsmöjligheter och enklare vägar in på arbetsmarknaden, inte höjda arbetsgivaravgifter som Sverige och de unga behöver. Att det är Thomas Bodström som blåser till (s)trid mot alliansen i denna fråga, inte namnen Östros som håller i skattepolitiken, är kanske talande? (DN)
Per Altenberg berättar mer om ungdomsarbetslösheten och ungdomsskatten, och om Sveriges beroende av Europa. Linnéa Darell bloggar också om berömmet.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s