9,4 miljarder back när 90% ska bli vinnare

De rödgröna talar gärna om att helheten i deras förslag skulle göra de allra flesta till vinnare. Bara de riktigt rika (alltid oklart vilka) ska betala alla höjda skatter. Nu har två nationalekonomer presenterat en granskning av oppositionens politik som visar att det saknas 9,4 miljarder för att få förslagen att gå ihop. Och diagrammen över fördelningseffekterna är antingen felaktiga eller underbalanserade.

Läs mer direkt hos Andreas Bergh som tillsammans med Henrik Jordahl, bägge på Institutet för Näringslivsforskningen, gjort granskningen och presenterat den hos Fores. Mark Klamberg, Per Ankersjö, Christer Sörliden, Pär Gustafsson, Adam Cwejman, Sami Korpela bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s