Vårdvalet har gett mer jämlik vård

Nu bekräftas bilden av det framgångsrika Vårdvalet: den nära vården på husläkarmottagningarna har blivit mer jämlik i Stockholms län. Det är ett tydligt trendbrott att fler läkarbesök görs i s.k. utsatta områden. Oppositionens alla klagovisor är återigen motbevisade. T.ex. är det vårdtunga patienter som mer än andra har gått mer till doktorn.
För Folkpartiet är det framgångsrika vårdvalet också ett kvitto på att husläkarreformen, som folkpartister har slagits för i årtionden, verkligen har slagit rot och fungerar. Nu går vi vidare och ska göra vårdvalet ännu mer hälsosamt och ännu mer jämlikt. Birgitta Rydberg berättar mer.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s