Kärnkraftsstöd

Kärnkraftsfrågan lär inte avgöra valet. Trots klimatdebatt och miljömedvetande lär inte energipolitiken bli det stora debattämne som det har varit många tidigare år. Ändå har energi och inte minst kärnkraft en förmåga att engagera – och som pragmatisk klimatvän är det roligt att en stor majoritet svenskar liksom vi i Folkpartiet ser kärnkraftens fördelar.
Stödet för möjligheten att ersätta gamla reaktorer med nya är stort i alla partier utom V, där det väger jämnt, och MP, där en majoritet är motståndare. Bland Centerns väljare finns stort stöd för den nya gemensamma Allianslinjen. Mest intressant, men inte särskilt överraskande, är det starka stödet bland socialdemokrater – och LO-medlemmar. De vet vad svensk elintensiv industri, och även vad miljön, behöver. (DN, SVT.)
Kärnkraften behövs, för klimatet och för Sveriges konkurrenskraft. Nya reaktorer kommer förstås att ha helt andra förutsättningar kring effektivitet och säkerhet. Som jag har skrivit tidigare är riksdagens och Alliansregeringens beslut helt riktigt.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s