Republikansk glädjedödare?

Ursäkta, vi vill inte förstöra er glädje. Men vi vill bara påpeka att hur glansfullt, romantiskt och glädjande det kungliga bröllopet än var, när kronprinsessan fick sin man av folket, så gör det inte det ärftliga kungadömet mer demokratiskt acceptabelt. Och inte minst för liberaler är det något viktigt att hålla i minnet.
I samband med kronprinsessbröllopet i juni kände jag behov av att tydliggöra och motivera min republikanska övertygelse. Nu har jag tillsammans med tre andra Stockholmsliberaler, Elin Andersson, Anne-Lie Elfvén och intitiativtagaren Jesper Svensson, skrivit ett inlägg som publicerades i veckans nummer av den Folkpartiet närstående tidningen NU. Hela den korta texten om en liberal återställare efter bröllopsyran hittar ni hos Jesper.
Vi vill inte vara glädjedödare. Yran, festligheterna, pompan och ståten kan vi nog ordna även i Republiken Sverige.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s