HBT-medvetenhet i vården

Prideveckan lär som vanligt präglas av mycket fest och en hel del allvar – inte minst ett valår. Veckan började med ett larm från DO Katri Linna om att vården inte behandlar och bemöter HBT-personer på rätt sätt (DN Debatt) – något som kommenterades av Folkpartiets landstingsråd i Stockholm Birgitta Rydberg (Expressen, SVT), som ju hade en rätt färsk rapport om att ”regnbågsmärka landstinget” att falla tillbaka på.
Och i dag följde Birgitta Rydberg upp med att åter uppmärksamma de förslag som handlar om att förbättra vården och bemötandet av män som utsätts för våld och våldtäkt – med en mottagning och ett kompetenscentrum på Södersjukhuset, och en utvidgning av programmet för omhändertagande av våldsutsatta (kvinnor, som det heter i dag). (DN Stockholmsdebatt.)
Folkpartiet håller regnbågsfanan högt, med andra ord.
Jessica Ericsson bloggar också. Catrine Norrgård skriver om det självklara hbt-valet – Folkpartiet.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s