Det lutar åt Alliansen, med fortsatt FP-ökning

Ytterligare några opinionsmätningar ger bilden av att läget inför valet är jämnt. Frågan är om Skop och United Minds undersökningar kan rubba bilden från det i mångas ögon ledande opinionsinstitutet Sifo, vars söndagssiffror ju visade en klar Alliansmajoritet.

Alliansen leder dock i alla mätningar, utom United Minds, som har en annan, webbaserad mätmetod och har gjorts under en längre tid – hela vägen från i början av augusti. Det är lång tid i en så här spännande valrörelse.

Folkpartiets positiva trend fortsätter dock i Skop. Vi ligger nu runt vårt gamla valresultat såväl där som hos de ledande instituten Sifo och Synovate – och bättre ska det bli, när trenden fortsätter.

Runt valresultatet ligger Folkpartiet också i Stockholms stad – såväl enligt den Stockholms-Sifo som jag skrev om i går som i den Stockholms-Synovate som DN publicerar i dag. Det torde också bekräfta en positiv trend under den senaste tiden, även om vi var ännu bättre hos Synovate för ett år sedan. Mest att gratulera i Stockholmspolitiken är förstås Miljöpartiet – som går upp hos Synovate, ner hos Sifo. Socialdemokraterna riskerar liksom på riksnivå ett katastrofval.

Några fler Stockholmsmätningar lär vi väl inte få se före valdagen, så då gäller det att tolka de större riksmätningarna från framför allt Sifo och Synovate. Och där verkar ju trenden vara Alliansövervikt, FP-uppgång, och möjligen MP-nedgång i storstäderna.

Mattias Lönnqvist bloggar – och har i Sundbybergs Mitt i hittat en riksdagsval-undersökning från Sifo; här i Stockholms stad fick vi ju besked inför kommunvalet.

Media: AB 1, 2, 3, DN 1, 2, Expressen, SvD, SVT.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s