FP-trend nyckel till Alliansseger

I dag fick alla extra incitament i valrörelsen: opinionsläget är fortsatt jämnt, rapporterar Synovate. Även om Alliansen har ett ”systematiskt övertag” inte bara här utan hos i princip alla opinionsinstitut de senaste veckorna, och även om de flesta bland väljarna – även hos de rödgrönas sympatisörer – tror på Alliansmajoritet, är det ingen som tar ut någon valseger i förskott. Vi arbetar på.

Statsministerns stabila uppvisning i SVT:s utfrågning i går ger råg i ryggen. Inte ens det för SVT nesliga, och för S ytligt sett framgångsrika PR-tricket att få in en trojan med frågor om sjukförsäkringen, rubbade bilden. (Och den nedvärderande beskrivningen av Samhall upprörde det allmännyttiga företaget å sina 20.000 anställdas vägnar.)

Folkpartiets valarbetare har särskild anledning att jobba på. Under de ständiga jämförelserna mellan Alliansen och de rödgröna, strävar det liberala partiet uppåt i opinionen. Med 8,4% noterar vi det högsta stödet på ett år, och är lika stora (eller rentav en osäker tiondel större) än valets utpekade raket Miljöpartiet. Men vi har förstås ännu högre ambitioner, och en fortsatt FP-trend ger nyckeln till fortsatta Alliansmajoriteter i riksdags-, landstings- och kommunhus. Så nu är det dags att gå från datorn till gatan och tala med väljare!

Media: AB 1, 2, 3, DN 1, 2, 3, Expressen 1, 2, NEO. Bloggar: Tokmoderaten Antonsson, Thomas Böhlmark, Runo JohanssonOlov Lindquist, Seved Monke, Kent Persson, Mathias Sundin, Hans Åberg.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s