Kärnkraftskunskap

När många talar om jobben, talar folkpartister gärna om skola och kunskap. Och det handlar i förlängningen förstås delvis om samma sak. Bildning och kunskap är viktigt för människor av många olika skäl, men både för de enskilda personerna och för Sverige i stort är kunskap basen för att vi ska kunna konkurrera om jobben, komma med nya idéer, få växande företag och framgångsrik forskning…

Kärnkraften är en annan Folkparti-käpphäst som också sist och slutligen handlar om jobb, i våra elintensiva basindustrier. Men förstås även om miljön och klimatet – hellre atomkraft än smutsig kol från Tyskland eller beroende av rysk fossilgas. Och om en trygg elförsörjning för ljus och värme året om i vår kalla nord.

Också kärnkraft kräver kunskap. Och liksom det finns en hel del att göra i den svenska skolan för att ge framtidens elever bättre kunskaper, har vi en del att ta igen på kärnkraftsområdet. Vi behöver ta igen förlorad mark på atomforskningsområdet, och vi behöver utbilda kärnkraftsingenjörer – för att kunna bygga nya effektiva säkra, klimatvänliga reaktorer i Sverige.

Om detta skriver Folkpartiets Jan Björklund och Tobias Krantz med E.ON:s Jonas Abrahamsson på DN Debatt. Om varför kärnkraften behövs berättar Folkpartiet kort i nedanstående film.Bloggar: Per Altenberg, Agneta BerlinerEva Flyborg, Mathias Sundin, Christer Sörliden, Maria Weimer.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s