Säkraste rösten är på Alliansen

Det blir allt mer tydligt att den som vill ha en majoritetsregering i Sverige, bör lägga sin röst på Alliansen. Med ett statistiskt säkerställt försprång, senast i dagens Synovatemätning, är det den nuvarande regeringen som har bäst förutsättningar av de två regeringsalternativen att få en egen majoritet i riksdagen.

En del må sörja den låsta blockpolitiken, men för demokratin och väljarna har de två tydliga regeringsalternativen klara fördelar. Både Alliansens och de rödgrönas företrädare har också varit väldigt tydliga med att inte vilja ge Sverigedemokraterna något som helst inflytande (även om Maria Wetterstrand i gårdagens partiledarutfrågning grovt misstolkade Alliansens besked). Ingen tänker söka något stöd från detta populistiska, ekonomiskt oansvariga parti som är fanatiskt besatta av en enda fråga, invandringen. Det är utfästelser som innebär ansvar.

De rödgröna talar nu gärna om Sverigedemokraterna och målar upp en farlig bild av framtiden. Deras lösning tycks vara antingen en egen rödgrön majoritetsregering, vilket alltså verkar avlägest att döma av opinionsläget under hela valrörelsen, eller att ett borgerligt parti ska ta säte i Mona Sahlins regering.

Beskeden från såväl Folkpartiet som Centern och Kristdemokraterna är dock tydliga: något samregerande med kommunister, avsvurna eller inte, finns inte på kartan.

Återstår för den ansvarstagande svenska väljaren att avgöra vilket alternativ som är bäst på att regera Sverige.

Media: AB 1, 2, 3, 4, DN 1, 2, 3, 4, Expressen 1, 2, 3, 4, SvD 1, 2, 3, 4, 5. Bloggar: Per Ankersjö, Gulan Avci, Alexander Bard på LiberatiThomas Böhlmark, Tobias CuthbertOscar Fredriksson, Mary X JensenRuno Johansson, Peter KjällkvistMark KlambergNiklas LindgrenOlov LindquistSeved Monke Ajneståhl x2Carl NettelbladKent Persson, Johan Pettersson, Tommy Rydfeldt, Erik Svansbo x2Christer SörlidenFrank Thorén Hall,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s