Strandparksdiskussionen fortsätter

Den livliga lokala debatten om Kristinebergs Strandpark och tennishallen fortsätter. I Vårt Kungsholmens senaste nummer, som kan läsas på nätet, förklarar jag återigen Folkpartiets ställningstagande. Samtidigt skriver företrädare för tennishallen om sin vision som onekligen låter trevlig. Och som vi har sagt: kan en hall verkligen integreras fullt ut i parken, så att den fria sikten och vattenkontakten finns, så är det välkommet. Hela min senaste insändartext nedan.

Folkpartiet har inte ”bytt fot”

Ett beslut gäller för Kristinebergs Strandpark: den ska byggas, sammanhängande och med fri sikt mot vattnet. Folkpartiet står fast vid gällande detaljplan. Att påstå att vi har ”bytt fot” är en ren och skär missuppfattning som inte blir sannare oavsett hur ofta den upprepas. Det är alltså tvärtom: Folkpartiet håller fast vid det staden har sagt.

Parken kommer färdigställd att vara en del i ett grönt stråk från Riddarfjärden till Ulvsundasjön, och bli en välbehövd oas och rekreationsplats. Den lilla ofullbordade delen mot vattnet är det redan, vilket hundratals solbadare, lekande barn och flanörer visat.

Tennishallen är omvittnat en utomordentlig idrottsanläggning – men har fel placering för framtiden. Därav det tillfälliga kontraktet ett år i taget. Vi diskuterar gärna alla tänkbara alternativ, även en lösning som verkligen integrerar hallen i parken. Därför utreder staden en nedgrävning parallellt med att söka andra platser. Vi hoppas att tennishallens ägare förbereder för dessa olika alternativ och de investeringar de kommer att behöva göra, så att Kungsholmen kan få både sin park och sin tennishall.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s