Mer konst och helgöppna bibliotek för stockholmarna

Att Stockholms kulturliv är rikt och skiftande visas tydligt i ett uppslag i dagens DN STHLM. Ett par konstnärliga vänner startar en tillfällig konsthall. Och Stockholms stad fortsätter sin satsning på och utveckling av stadens bibliotek.

20130301-095106.jpg

Det är så Stockholms kulturliv har utvecklats, och behöver fortsätta utvecklas: I växelverkan mellan det offentliga och det fristående, med institutioner och tillfälliga projekt. Och för invånare och besökare i regionen spelar kommungränser mindre roll.

Biblioteken är något av stadens grundläggande kulturella infrastruktur, och stockholmarnas vardagsrum. Vi är många som upplevt möten med världen bland de kommunala bokhyllorna och det är något jag verkligen unnar fler, och framtida generationer, där hyllorna kommer att innehålla fler och fler slags medier. Att biblioteken nu blir ännu mer tillgängliga för stockholmarna, med ökade öppettider, är något jag som kulturpolitiker är glad och stolt över.

Madeleine Sjöstedt bloggar.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s