Äntligen bygger vi ut S:t Göran

S:t Görans sjukhus kommer att byggas ut kraftigt. 62 nya vårdplatser, 6.000 nya vårdtillfällen – och det senaste tillskottet: ett BB för 4.000 förlossningar per år. Det är bra för Stockholm och Kungsholmen och alla oss som bor här. Totalt investeras 1,3 miljarder.

Foto från Wikimedia/vargklo.
Foto från Wikimedia/vargklo.

Stockholm och Kungsholmen fortsätter att växa kraftigt. Det ställer krav på all infrastruktur och service, inte minst på hälso- och sjukvården. Vi blir fler som ibland behöver vård, vi blir fler äldre som behöver mer vård – och det föds allt fler nya stockholmare. Det betyder större behov på allt från förlossningsvård till geriatrik (specialiserad äldresjukvård).

På Kungsholmen finns ett av Stockholms läns mest uppskattade akutsjukhus: Capio S:t Görans sjukhus. I dag togs beslut om att utvidga tidigare investeringsbeslut. Förutom nya vårdavdelningar och behandlingslokaler, med 62 vårdplatser och 6.000 vårdtillfällen per år, kommer S:t Görans sjukhus också att få en ny förlossningsklinik.

Ett nytt BB på S:t Görans sjukhus innebär att ett av Folkpartiets viktigaste mål för Stockholms sjukvård förverkligas. Vi behöver fler förlossningskliniker – för att få fler förlossningsplatser, och för att inte befintliga förlossningskliniker ska bli för stora. Förlossningar ska inte bara vara medicinskt säkra – de ska också vara en bra upplevelse för föräldrar och de nyfödda.

Ett sjukhus med historia går mot ännu en ny tid. Foto: Wikimedia/holger.ellgaard
Ett sjukhus med historia går mot ännu en ny tid. Foto: Wikimedia/holger.ellgaard

S:t Görans nya BB kommer ha plats för 4.000 förlossningar när den står helt klar, vilket beräknas bli 2018. Redan 2017 beräknas man kunna ta emot 2.000 mammor och barn.

Investeringen i S:t Görans sjukhus är en del av den stora satsningen på framtidens hälso- och sjukvård. I Kungsholmens akutsjukhus satsas totalt 1,3 miljarder kronor: 1.070 miljoner i de tidigare beslutade utbyggnaderna, och ytterligare 240 miljoner kronor till förlossningskliniken.

Läs mer: ABC – FP vill ge S:t Göran egen BB-avdelning, ABC – Nytt BB på S:t Göran, Anna Starbrink: Folkparti-mål om BB på S:t Göran förverkligas, Birgitta Rydberg: BB på S:t Göran, Anna Starbrink: Nya BB-platser i Stockholm.

En kommentar på “Äntligen bygger vi ut S:t Göran”

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s