Ett allkonsthus – nu också digitalt

Nu blir Kulturhuset Stadsteatern verkligen ett. I dag släpps biljetterna till vårsäsongen för både dans och teater. Den nya programtidningen för hela huset landar i hundratusentals tidningsläsares hem. Och den nya webbplatsen är igång sedan i söndags.

Ny webbplats lanserad 1 december 2013.
Ny webbplats lanserad 1 december 2013.

Det första fulla verksamhetsåret för nya Kulturhuset Stadsteatern blir fullfjädrat på flera sätt. Den nya dansverksamheten med Kenneth Kvarnström som ny danschef kommer att märkas med besked: ett 20-tal produktioner, och till skillnad från många andra dansuppsättningar blir det rejält med föreställningar – 15-20 tillfällen att se varje produktion.

Teateråret blir förstås också fullspäckat, under ledning av den nye teaterchefen Eirik Stubø. Inom konsten, med Marianne Lindberg De Geer som konst- och designchef, är storsatsningen ”Barockt”, med Galleri 3 förberett för det klimat som känsliga 1600-talskonstverk kräver. Musiken, debatten och litteraturen kommer också att ta plats – bl.a. blir det ett helt nytt poesiprogram. För litteraturen släpps vårens biljetter 10 december.

Programtidning för ett helt hus - och mer därtill.
Programtidning för ett helt hus – och mer därtill.

Kulturhuset Stadsteatern har ju verksamhet som sträcker sig långt utanför huset: Med Skärholmen-scenen, och med Parkteatern som hade en succésommar 2013 (185 föreställningar, inga inställda evenemang, och rekordstort antal barn i publiken: 46.000).

Fristadsverksamhet för både musiker och författare och ett rejält höjt anslag, plus 14 miljoner, gör också att 2014 lovar att bli ett bra år.

Välkomna till Sergels torg, Skärholmen och Stockholms parker 2014!

Läs också Stockholmsbloggen om nya Kulturhuset Stadsteatern.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s