Kommunalrådet och antisionismen

Många har reagerat på Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu och hans kommentarer kring att judar i hans stad inte längre känner sig trygga. Reepalu kan inte frånhålla sig en kritik mot Israel och mot sionismen, och oavsett vad man anser om judarnas rätt till en egen stat (med allt det historiska mångtusenåriga blodiga bagage som är förknippat därmed) så är det förkastligt att ursäkta antisemiters och antisionisters ihopblandning av sak och person. Sett mot bakgrund av fjolårets hantering av tennismatchen med Israel, ett sportsligt utbyte som smutsades ner av hot och politisk tafatthet inför dessa hot, blir tonläget mot judar i Malmö än mer oroande, och beklämmande.

Skriver om detta, i samband med Förintelsens minnesdag, gör bl.a. LUF:s duktige ordförande Adam Cwejman (som på Newsmill undrar när S-ledaren Mona Sahlin reagera), kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (som också tog offentlig strid med Reepalu kring tennismatchen), min Kungsholmsliberala kamrat Gulan Avci, Erik Svansbo, Seved Monke, Annika Beijbom , Per Pettersson och säkerligen många fler.

Intressant om , , , , , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s