Spårväg på väg

Nu byggs det äntligen ny spårväg i centrala Stockholm, och mer är på gång. Den nya City-spårvägen ska sträcka sig från Lindhagen till Djurgården/Värtan. Och sedan bör konvertering av linje 4 vara nästa steg. Om detta kära ämne skriver jag i en insändare i Mitt i.

Spårvägen är ett klokt val

När vi blir fler stockholmare och innerstadsbor behövs mer kollektivtrafik. Modern spårväg är ett klokt val ur flera perspektiv. Kapacitetsstark, kostnadseffektiv och i mångas ögon en trevlig form av resande kompletterar den tunnelbanan med smidig kollektivtrafik ovan jord och knyter samman viktiga punkter i staden och regionen.

Spårväg City kommer att bli nya Lindhagens förbindelse med övriga stan – och kommer att kunna locka även nya grupper av resenärer som väljer spårvagn istället för bil, vilket är nödvändigt om Stockholm ska växa på ett hållbart sätt.

Med spårväg som kan ge 80 procent av kapaciteten till 20 procent av kostnaden för ny tunnelbana, sällar sig Stockholm till andra europeiska storstäder. Spårväg City och tvärbanans förlängning till Solna är bara början. För oss innerstadsbor blir linje 4 via knutpunkter som Skanstull, Fridhemsplan, Odenplan och Fältöversten nästa viktiga mål – en busslinje som redan i dag har långt fler resenärer än vad som krävs för uppgradering till spårvagn.

Rasmus Jonlund
Kommunpolitiker (FP)

Min folkpartivän Seved Monke gillar också spårvagnar (liksom många andra stockholmare och liberaler).

Intressant om , , , , , , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s