Birgitta Ohlsson kan, vill och törs

Att vår nya EU-minister är en ung kvinna med hög svansföring och mycket skinn på näsan, och som till råga på allt ska bli mamma, provocerar en del något oerhört. Såväl särartsfeminister som i Expressen, som annars vettiga liberala ledarskribenter som Hanne Kjöller i DN (ej på nätet). Amanda Brihed, Maria Byström, Carina Boberg och Linnéa Darell ryter till.

Sedan har många förståsigpåare velat förminska betydelsen av Birgitta Ohlssons utnämning eftersom EU-ministerposten framför allt efter ordförandeskapet inte har så stor betydelse. Men en statsrådstaburett med ett viktigt samordningsansvar blir förstås vad man gör den till, och Birgitta Ohlsson har verkligen förutsättningarna att göra något bra. Som Henrik Brors påpekade i gårdagens DN kommer det allmänna rådet bland ministerråden att få en mer central roll i och med Lissabonfördraget. Och där lär Birgitta Ohlsson sitta.

Intressant om , , , , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s