Vänstern vill kväva mångfalden i välfärden

Förra rödgröna mandatperioden var det stopplagen som skulle hindra mångfalden i vården. Trots erfarenheterna som pekade mot att bl.a. privat drivna S:t Görans sjukhus var framgångsrikt, gav minst lika bra vård och kostade landstinget mindre än sjukhusen i egenregi.

Nu lever Lars Ohly upp till bilden av ett spretigt rödgrönt regeringsalternativ med dagens förslag om att ekonomiskt missgynna de landsting och kommuner som inte gör som Vänstern vill, och minskar eller håller nere de fristående utförarna i välfärden.

Att skattebetalarna kan få se sina pengar komma till bättre nytta, att patienter och omsorgstagare kan få mer och bättre vård och välfärd för de pengarna, att hela vården, omsorgen eller skolan kan utvecklas genom nya initiativ och konkurrensen om idéer – det struntar ex(?)kommunisterna.

Det rödgröna gemensamma ansvarstagandet för Sverige lyser med sin frånvaro. De ideologiska skygglapparna är på – med 6-timmarsdag med bibehållen lön, och rabiat motstånd mot varje tanke att någon annan kan göra något bättre än kommunen, landstinget eller staten i egen (socialistisk?) regi.

Lars Ohlys intervjuades av SVT:s morgonprogram i dag. Nedan syns nyhetsinslaget från i morse där förslaget lanserades. Birgitta Rydberg och Per Ankersjö bloggar.

http://svt.se/embededflash/2005366/play.swf

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s