En bättre stad – som tar vara på sina tillgångar

Så har Folkpartiet antagit sitt valprogram för Stockholms stad. Det var ett roligt avslutande föreningsmöte som i går debatterade, föreslog och beslutade. Själv lade jag fram ett antal yrkanden på kultur-, trafik- och framför allt socialpolitikens område som faktiskt alla fick bifall. Vi hade ett mycket bra programförslag att utgå från, jag föreslog en del kompletteringar och förtydliganden.

Bland annat står vi nu tydligt för att arbetsföra som får eller ansöker om socialbidrag ska ge en motprestation, i form av utbildning, praktik, arbetslivsintroduktion eller liknande – ingen ska behöva passiviseras i bidragsberoende utan få stöd tillbaka till arbetslivet. Det är ingen ny tanke för Stockholm och Folkpartiet här, men naturligtvis ska vi driva den – och stödja FP-förslaget om en ändring av socialtjänstlagen så att sådana lösningar inte omöjliggörs.

Vi vill också ha studieplatser på biblioteken, och poängterar att verksamhet för missbrukare, hemlösa och andra socialt utsatta i så stor utsträckning som möjligt ska ske nära dem det handlar om, med decentraliserad och uppsökande verksamhet.

Vi har också slagit fast att höga hus inte hör hemma i Stockholms stadskärna, vilket Lotta Edholm skriver mer om på DN.se i dag. Vi ska bygga nytt och spännande, staden ska växa bl.a. i Västra City över järnvägsspåren, men Stockholms vackra silhuett som passar så väl ihop med vattenspegeln och representerar stora värden, ska få vara bestämmande. En huvudstad som vill vara en världsstad måste veta att förvalta sina tillgångar och vår vackra stadskärna är en av de största. Vackra riktigt höga hus kan också byggas – på rätt plats, som utropstecken vid tullarna, i nya bostadsområden och förorter där en annan skala finns eller kan vara passande.

Bloggar: Lotta Edholm, Mark Klamberg, Madeleine Sjöstedt, Anna Starbrink.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s