Forskande folkpartister

Att vara liberal är att vara kluven – en gammal Folkpartiledares sentens som nog fler än jag delar. Med ett annat ordval kan man kalla det problematiserande och analytisk. Kanske är det en inställning som gör att många forskare föredrar Folkpartiet, något jag för övrigt helt ovetenskapligt märkt i min egen bekantskapskrets, bland organiserade folkpartister och sympatisörer.
Bland prästerna är det Kristdemokraterna och Miljöpartiet som står starka (DN). Folkpartiet är alltså enligt en undersökning starkt representerade överlag bland forskare, och särskilt bland samhällsvetarna (GP). Särskilt är det företagsekonomer och statsvetare som föredrar Folkpartiet. Undersökningen har förvisso några år på nacken men mönstret torde bestå, och visst känner jag mig både hoppfull och stolt över att vara i så klokt sällskap.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s