HBT-folkpartister

Liberal jämlikhet handlar om individualism. Men så länge människor behandlas olika och klumpas ihop i grupper på grund av vilka de är, behöver även vi liberaler se grupperna. I politiken behövs olika erfarenheter, och en del av de erfarenheterna handlar om att vara t.ex. kvinna, ung, gammal, utlandsfödd, eller homo- eller bisexuell eller transperson.
Inför valet i höst sammanställer HBT-liberalerna återigen öppna kandidater på Folkpartiets olika listor runtom i landet. Ett nödvändigt initiativ. På Folkpartiets listor är vi förstås alltid i första hand liberaler som står för bra Folkpartipolitik. Ingen av alla FP-kandidater är bara vår ålder, kulturella bakgrund eller sexualitet – men det är en viktig del av vår respektive identitet, det har gett oss erfarenheter och bidragit till vilka vi är. Och det kan därmed vara en viktig upplysning för väljarna.
Läs mer hos HBT-liberalernas eminenta ordförande Catrine Norrgård.
Kandidaterna som hittills finns på listan och har angett en blogg: Martin Andreasson, Amanda Brihed, Peder Danesved, Gustav Georgson, Pär Gustafsson, Jimmi Jonsson, Lisbeth Kågö, Charlie Levin, Seved Monke

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s