Spårvagn och bibliotek – infrastruktur för nya Kungsholmen

Valrörelsen är inte slut än – eller så har den kanske redan börjat. Jag fick i varje fall sent omsider en insändare publicerad i veckans Mitt i Kungsholmen, och budskapet står sig även efter valdagen. Till september 2014 ska det förhoppningsvis vara på god väg att uppfyllas: Spårvägen har börjat byggas på Lindhagensgatan, båtbussarna lägger till spårvagnarnas ändhållplats vid Ulvsundasjön, och där vid Moa Martinsons torg har vi fått en ny biblioteksfilial.

Spårväg, båtbuss och bibliotek vid Moa Martinsons torg?

Modern stadsspårväg rullar äntligen på Stockholms gator – och inom några år kommer Spårväg City även till Kungsholmen. Det blir attraktiv kollektivtrafik för nya Lindhagen, där tusentals människor kommer att bo ocharbeta, och på vägen dit ger spårvägen även övriga Kungsholmen ett lyft.

Kungsholmen ska sedan få mer spårväg: näst i tur är en konvertering av busslinje 4, följd av de andra blåbusslinjerna.

Såväl ”gamla” som ”nya” Kungsholmen skulle dessutom ha stornytta av vattenburen kollektivtrafik. Folkpartiet vill se moderna båtbussar somsnabbt och smidigt kan trafikera t.ex. Lindhagen, Alvik, Essingeöarna och Solna.

Och i bytespunkten mellan spårväg och båtbuss borde nyaKungsholmen kunna få sitt eget nya bibliotek. Folkpartiet vill att stadensbibliotek ska finnas där människor finns och rör sig. Lindhagen, varför inteMoa Martinsons torg, vore idealiskt.

Rasmus Jonlund (FP)

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s