Folkpartiet vill satsa på Kungsholmens parker

Folkpartiet på Kungsholmen fortsätter vårt arbete för trevliga och trygga parker för alla invånare. I går kampanjade vi vid Fridhemsplan, och samma dag publicerades nedanstående insändare i Mitt i. Hela texten finns också nedan.

Mitt i Kungsholmen v 24, 12 juni 2012.

Kungsholmsborna måste vilja och våga vara i parkerna

Kungsholmens parker ska vara trygga för alla. De är på många sätt våra gemensamma vardagsrum – där vi promenerar, motionerar, umgås, rastar hunden, tar en paus i grönskan, och där många av Kungsholmens allt fler förskolebarn har sina dagliga uteaktiviteter.

Om, när och hur man ska få dricka alkohol i våra parker har åter diskuterats livligt på senare tid, med fokus på Rålambshovsparken och Kronobergsparken. Folkpartiet välkomnar att övriga partier liksom vi nu vill utreda och se över alkoholreglerna. Vi i alliansen har därför gett stadsdelsförvaltningen i uppdrag att ta initiativ till en bred kartläggning och analys tillsammans med polisen, BRÅ, SL med flera.

Bättre belysning, beskärning av buskage – och synliga poliser och ”fältare” är också viktigt. Viktigast är att vi alla, ansvarstagande  Kungsholmsbor i alla åldrar vågar och vill vistas i parkerna. Fler serveringar, kulturaktiviteter, hela och snygga sittplatser, osv är sådant som gör parkerna tryggare och att fler vill vara där.

Det finns mycket att göra på fler platser än ”Rålis” och ”Kronis”: Fullborda Kristinebergs Strandpark, rusta Kungsholmens Strandstig, och bygg ut stråket hela Kungsholmen runt!

Charlotta Schenholm (FP), gruppledare stadsdelsnämnden

Rasmus Jonlund, ordförande Folkpartiet liberalerna Kungsholmen-Essingeöarna

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s