Tätare och grönare stad

Vi ska bygga mer stad på Kungsholmen – tätare, men också grönare. Om mina tankar kring detta fick jag chansen att berätta mer i det färska numret av lokaltidningen Vårt Kungsholmen. Förra veckan blev jag nämligen omnämnd av en annan insändarskribent, som undrade om skillnaden mellan stadsdelsnämndens ordförande och mig… Fick alltså också chansen att lyfta fram Folkpartiet, som ordförande i Kungsholmen-Essingeöarna-avdelningen av vårt liberala parti.

Se klipp ur tidningarna nedan, och hela texten till insändaren nedanför.

Vårt Kungsholmen 7/2013.
Vårt Kungsholmen 7/2013.
Vårt Kungsholmen /2013.
Vårt Kungsholmen /2013.
Vårt Kungsholmen /2013.

Tätare och grönare Kungsholmen

Stockholm har nästan alltid varit en växande stad. Nu när tiotusentals nya stockholmare föds eller flyttar hit behöver vi mer än någonsin fundera på hur vi ska bygga på bästa sätt, inte minst här på Kungsholmen.

Den historiska stenstaden är vår kanske mest uppskattade stadsmiljö, för boende och för allt annat som gör livet i en storstad extra värt att leva. När vi nu bygger dagens och framtidens täta kvartersstad är Marieberg ett viktigt utvecklingsområde.

En tätare stad ger fler bostäder men också mer underlag för handel, kultur, nöjen och service av olika slag. Det gynnar både ”gamla” och nya invånare. Kanske kan vi i framtiden åter få vår efterlängtade bio till Kungsholmen!

En tätare stad ska också innehålla mer grönska. Vi i Folkpartiet slår vakt om våra gamla och nya parker, ofta på mer ”skräpiga” och outnyttjade tidigare tomrum.

Visst har nordvästra Kungsholmen blivit trevligare med bostadskvarter och nya parker under Essingeleden och längs Ulvsundasjön. Precis vid Tranebergsbron blir det nog inga hus men förhoppningsvis en upprustad och belyst promenadväg som del av Kungsholmen runt. Och Kristinebergs Strandpark är efterlängtad av många.

Rasmus Jonlund (FP)
Ordförande i Folkpartiet Liberalerna (sic!) Kungsholmen-Essingeöarna

2 kommentarer på “Tätare och grönare stad”

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s