Musiken tar plats vid Sergels torg

Bredden i nya Kulturhuset Stadsteatern växer fram. Nu läggs också ett vittfamnande musikprogram till allkonsthusets helhet.

Indierockbandet Of Montreal uppträder i Studion 4 mars, som en del av Kulturhuset Stadsteaterns musikprogram i vår. Pressbild från kulturhusetstadsteatern.se
Indierockbandet Of Montreal uppträder i Studion 4 mars, som en del av Kulturhuset Stadsteaterns musikprogram i vår. Pressbild från kulturhusetstadsteatern.se

Kulturhuset Stadsteatern ska bli ett verkligt allkonsthus. Bit för bit avslöjas delarna i det stora pusslet – i dag var det dags för en försmak av vårens musikprogram, som kommer i sin helhet i morgon, 10 januari. Det har satts samman av musikchefen Sarah Riedel och konstnärlige ledaren Nils Landgren, själva utövande konstnärer, vilket också kommer märkas i programmet. Ett program som ter sig mycket ambitiöst i en lekmans ögon, med bredd och spets, och allt från tedans över jazz till indierock. Läs mer om musikprogrammet i pressmeddelandet och med de nu släppta och bokningsbara arrangemangen här.

Liknelsen vid ett pussel med många bitar är inte helt fel för Kulturhuset Stadsteatern. Ett ständigt föränderligt och växande pussel där nya bitar tillkommer och byts ut, där de olika konstformernas bitar kan passa ihop på olika sätt och skapa nya mönster, mellan dans och konst, teater och debatt, musik och litteratur…

Plats finns. Sammanslagningen och skapandet av Kulturhuset Stadsteatern innebär rent fysiska förändringar i huset, där fler stängda eller bortglömda ytor och mellanrum frigörs för publik och besökare. Högt i tak ska vi också ha – för både toner och idéer.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s