The plot unfolds… 5 år med Cameron/Clegg?

Ministrar och biträdande dito utnämns nu på löpande band i London. Det verkar väl snarare som fördelningen mellan partierna kommer utgå från mandatförhållandena (1 mot 6) snarare än röstetalsskillnaden (2 mot 3) mellan regeringspartierna, Tories och Libdems.

En av de mer spännande diskussionerna utöver budgeten och valsystemet kan väntas om Europa. Med fortfarande även under Cameron rätt Europaskeptiska konservativa, och liberaldemokrater som är det närmaste Förenade Kungariket kommer EU-entusiaster, kanske resultatet för de kommande åren blir på stället marsch.

Storebror Miliband väntas som väntat ta över hos Labour. Och kanske får både han, Cameron och Clegg maximal tid på sig – för ett ännu nyare Labour, en ekonomisk omstart, europeisk tankepaus, och ett nytt valsystem. Nästa valdag har nämligen redan fastslagits: 7 maj 2015.

Om inte 55 procent av parlamentsledamöterna röstar för något annat före dess…

Mer media: Guardian, DN, SvD.

Intressant om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s