En mystisk ryttare

Ingen som har promenerat eller sprungit på Hornsbergs strand under Essingeleden har väl undgått den gula ”ryttarstatyn” som dök upp för några år sedan. Ibland ligger den omkullvält, den har fått sina spår också av dem som inte kan motstå att sätta sina ”taggar” på varje ledig yta, men den reses alltid upp igen. Stockholm Konst och konstrådet, där jag sitter, känner inte till var den har kommit ifrån. Ett exempel på urban konst som kan glädja många. Vi i Folkpartiet på Kungsholmen gillar ju som bekant både parker, stad och konst.

Men vem har satt dit den? Vem reser den upp varje gång den välts omkull? Och vem föreställer den? Lokaltidningen Vårt Kungsholmen har snappat upp min fråga och ber i dag om efterlysningar.

20130503-145759.jpg

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s