Kulturhuset Stadsteatern: Nu börjar det!

Det har gått undan, och smidigare än förväntat – skapandet av det nya Kulturhuset Stadsteatern. I dag blev det klart, inte bara alla som blir de nya åtta genrecheferna, utan också den nya grafiska profilen. En nystart för två framgångsrika verksamheter, som tillsammans kommer att kunna bli något helt nytt.

Nytt utseende för Kulturhuset Stadsteatern...
Nytt utseende för Kulturhuset Stadsteatern…

Det är inte två befintliga institutioner som går samman – det är något nytt som skapas.

Det märks också tydligt i organisationen, som alltså kommer att ha åtta genrechefer. Alla med egen konstnärlig bakgrund och utövande. Bland de namnkunniga (som presenteras mer på bl.a. Madeleine Sjöstedts blogg och i DN) märks inte bara de tidigare presenterade Eirik Stubø (DN) och Kenneth Kvarnström (DN) utan också det nya musikledningsparet Sarah Riedel och Nils Landgren, en av våra mest framstående konstnärer (i olika genrer) Marianne Lindberg De Geer, Johan Wirfält från SVT Debatt, Kulturhusets ”egen” Ingemar Fasth, och så förstås Parkteaterns och Stadsteatern Skärholmens omvittnat framstående Linda Zachrison och Carolina Frände, som nu får friare roller för sina respektive verksamheter. Alla under ledning av VD Benny Fredriksson.

Skapandet av det nya Kulturhuset Stadsteatern har bara börjat. Det ska bli oerhört spännande att få vara med om den resan.

...men huset består - och kan förverkliga sin fulla potential? (Kulturhuset Stockholm, vy mot söder. Foto: Christer Landergren 1970-tal Från kulturhuset.se)
…men huset består – och kan förverkliga sin fulla potential? (Kulturhuset Stockholm, vy mot söder. Foto: Christer Landergren 1970-tal Från kulturhuset.se)

2 kommentarer på “Kulturhuset Stadsteatern: Nu börjar det!”

  1. En massa kulturarbetare på vänsterkanten.
    Varför jubla?
    Nej, privatisera kulturlivet.
    Låt efterfrågan styra.

    1. Värdet ligger inte i deras eventuella åsikter, även om jag inte hastar att sätta politiska stämplar på människor som inte självklart positionerar sig således. Värdet ligger naturligtvis i deras konstnärliga uttryck och kompetens och deras ledarförmågor. (Att jag, som framgår med stor tydlighet här på bloggen, ser ett värde i en offentlig kulturpolitik behöver jag väl kanske inte ytterligare påpeka.)

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s