Biografläge på Kungsholmen igen?

En biograf har saknats länge på Kungsholmen. Nu kan det äntligen bli dags igen – och vi liberaler kommer försöka hjälpa till att hitta en bra plats.

GAMMALT BIO-LÄGE. Biograf Draken vid Fridhemsplan stängde i maj 1996.
GAMMALT BIO-LÄGE. Biograf Draken vid Fridhemsplan stängde i maj 1996. (Holger Ellgaard Wikimedia)

Många Kungsholmsbor önskar mer av kulturliv. Visst är det nära till andra stadsdelar med ett större kulturutbud, men det som finns riktigt lokalt är förstås mer lättillgängligt inte minst för spontanbesök. Ett rikt kulturliv och utbud gör också en stadsdel roligare, tryggare och mer attraktiv.

En biograf är särskilt efterlängtad; det är något som Liberalerna länge har eftersträvat, men som förstås inte går att kommendera fram politiskt (några kommunala biografer är inte aktuella – åtminstone inte med liberal politik). Därför gläds vi som många andra över SF Bios planer på en ny kvartersbiograf på Kungsholmen.

Mitt i Kungsholmen förra veckan beskrevs vilken slags lokal man söker för Kungsholmens nya biograf.  Jag kommenterar i dag för Mitt i Kungsholmen, och i veckans Vårt Kungsholmen skriver Linda Folke och jag om att vi liberaler kommer att försöka hjälpa till i sökandet efter en lämplig lokal.

Var hittar du det bästa biografläget på Kungsholmen?

 

Vårt Kungsholmen 49/2015.
Vårt Kungsholmen 49/2015.

Ja till bio på Kungsholmen

Många Kungsholmsbor längtar efter mer nöjesliv och kultur på Kungsholmen. Inte minst efterfrågar man en biograf – och en ”egen” bio är något vi Kungsholmsliberaler har efterlyst länge. Därför gläds vi över SF Bios nya intresse av en kvartersbiograf här i vår stadsdel.

Från Kungsholmen är det förstås nära till mycket av storstaden Stockholms nöjes- och kulturutbud – men en kvartersbiograf på hemmaplan är ändå viktig. Det blir enklare att spontant gå och se en film på tisdagskvällen, söndag eftermiddag eller när helst andan faller på. En bio kommer också skapa efterfrågan på annan restaurangbesök och handel.

Liberalerna kommer göra vad vi kan för att tillsammans med Kungsholmsborna hjälpa till att hitta en bra, tillgänglig lokal för Kungsholmens nya bio!

Rasmus Jonlund (L)
vice ordförande kulturnämnden

Linda Folke (L)
vice ordförande Liberalerna Kungsholmen

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s