Äntligen besked om Strandparken

Väntan på Kristinebergs Strandpark har varit lång och än är den inte över. Men nu tycks i varje fall enighet råda om att parken ska anläggas, i sin helhet. Tennishallen som i dag ligger på platsen ska få en ny permanent placering. Till denna linje, som har varit stadens ursprungliga, har nu också Moderaterna anslutit sig.

Folkpartiet på Kungsholmen har hela tiden arbetat för att Kristinebergs Strandpark ska fullbordas, och i veckans Mitt i skriver jag om detta.

Mitt i Kungsholmen 24 april 2012.

Äntligen enighet om Strandparken

Västra Kungsholmen behöver Kristinebergs Strandpark. Folkpartiets uppfattning har hela tiden varit klar: hela Strandparken ska färdigställas. Det handlar om en grön lunga och rekreationsplats för tusentals invånare och hundratals dagisbarn.

Därför glädjer vi oss över att Moderaterna verkar inse att tennishallen som i dag blockerar den blivande parken, måste få en ny placering. Därmed råder enighet om parken – och med den enigheten borde det också vara enkelt att hitta en ny plats åt tennishallen. Förhoppningsvis på Kungsholmen!

Två goda ting har ställts mot varandra i Kristineberg. Men vår stad har plats för både park och tennis. Nu kan det äntligen bli slut på den långa väntan för alla de som längtar efter den utlovade parken. Och även slut på den utdragna ovissheten, med ständiga tillfälliga bygglov, för tennishallens ägare och alla tennisspelare.

Rasmus Jonlund (FP)
Ordförande Folkpartiet liberalerna Kungsholmen-Essingeöarna

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer på “Äntligen besked om Strandparken”

  1. Håll tennishallens ägare skadeslösa. Kommunen måste satsa för att en ny hall snarast får en bra plats och blir byggd utan dröjsmål.

  2. Hej, javisst ska man försöka få en ny hall på plats så snart som möjligt. Helst på Kungsholmen, vi behöver våra idrottsanläggningar. Sedan är det ju så att tennishallen från början har haft ett tillfälligt liv på platsen, de senaste åren med ettåriga förlängningar av tillfälligt bygglov.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s