Fortsatt politisk ”propaganda”

Kommunikation och dialog är en viktig del av demokratin. Jag tänker fortsätta med både bloggande och insändare, även när valrörelsen är över.

Det demokratiska samtalet kan föras på många sätt. Bloggar som denna är förstås ett. Klassiska insändarsidor är ett annat; en plats där både allmänhet och politiker kan mötas, inte minst i lokala frågor. Som lokalpolitiker i Stockholm och på Kungsholmen försöker jag både hänga med i den lokala debatten och bidra med egna inlägg – och det tänker jag fortsätta göra, skriver jag just i en insändare i senaste Vårt Kungsholmen. De som hoppats på slut för ”politisk propaganda” blir kanske besvikna – men kan måhända övertygas.

En annan del av demokratin och det demokratiska samtalet är att respektera att människor har olika åsikter och rätt att förs fram dem – utan att dela åsikterna, eller nödvändigtvis ens respektera dem. I samma insändare i helgen svarar jag en väljare som upprörs över att inga andra partier vill samarbeta med Sverigedemokraterna. Inget konstigt i det; t ex Folkpartiet har liksom andra varit extremt tydliga inför valet med vår syn på SD, deras politik och människosyn.

VÅRT KUNGSHOLMEN 4 oktober 2014.
VÅRT KUNGSHOLMEN 4 oktober 2014.

Svar till Irma och Lurad pensionär, Vårt Kungsholmen 27 september 2014

Politisk ”propaganda” består

Som politiskt engagerad arbetar jag för att förverkliga mina idéer och mitt partis olika förslag. Naturligtvis vill jag, liksom andra politiker, också kommunicera dem till väljarna. Det är tråkigt om Irma (Vårt Kungsholmen 27/9) inte uppskattar ”politisk propaganda” men för mig är kommunikationen och dialogen på bl.a. insändarsidor en viktig del av demokratin. Inte minst i många nära, lokala frågor känns det viktigt att få ta del av andras förslag, föra fram egna, komma med motargument – och få svar på tal. Jag tänker fortsätta skriva om Kungsholmens parker, bostäder, förskolor, kultur, trafik m m – och jag hoppas att ”vanligt folk” som Irma vill delta i det demokratiska samtalet och ibland ge oss politiker svar på tal!

Och apropå demokrati – allas röster ska räknas men ingen kan kräva att partier och politiker samarbetar med andra, vars idéer de inte delar. Jag hoppas att ”Lurad pensionär” (VK 27/9) före valet uppfattade att t ex Folkpartiet klart och tydligt deklarerade att vi aldrig kan samarbeta med ett parti som Sverigedemokraterna. Deras människosyn och politiska förslag är djupt oliberala, och därtill orealistiska. Det är knappast heller en politik som gynnar pensionärer

Rasmus Jonlund (FP)
Ordförande Folkpartiet Kungsholmen

En kommentar på “Fortsatt politisk ”propaganda””

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s