Skridskosugen på Kungsholmen?

Det ska vara enkelt att umgås och idrotta spontant utomhus i Stockholm – även vintertid. Folkpartiet vill se en isbana i Rålambshovsparken på Kungsholmen.

SPORTLOVSAKTIVITET? Fler bör få chansen att glida fram på isen, som "The Skating Minister" på Henry Raeburns målning från 1790-talet (bildkälla: Wikimedia).
SPORTLOVSAKTIVITET? Fler bör få chansen att glida fram på isen, som ”The Skating Minister” på Henry Raeburns målning från 1790-talet (bildkälla: Wikimedia).

I den täta staden är de offentliga miljöerna viktiga. Där behöver många människor få plats, med sina olika intressen och aktiviteter. Parkerna är några av våra viktigaste offentliga rum och de bör kunna utnyttjas av fler, även vintertid. Vi behöver fler möjligheter till umgänge, aktiviteter och idrott, som inte kräver lång planering eller föreningsmedlemskap. Det är viktigt framför allt för barn och unga, och inte minst för de barn vars familjer inte kan vara lediga och åka bort på t ex sportlovet. Fler kommunala isbanor vore därför en god idé.

Rålambshovsparken är både en central mötesplats på Kungsholmen och något av ”Stockholms Central Park”. Där tycker vi i Folkpartiet att Stockholms nästa konstfrusna isbana bör anläggas. Funktionell även när vintervädret är opålitligt. Givetvis trevligt inramad med café, musik och belysning, och också tillgänglig för så många som möjligt med både skridskor och skridskokälkar.

Om detta skriver jag tillsammans med vår nya föreningsordförande Magnus Liljegren och vice ordförande i Kungsholmens stadsdelsnämnd Maria Johansson i senaste numret av Vårt Kungsholmen. Se bild och hela texten nedan!

Dags för isbana i Rålis

VÅRT KUNGSHOLMEN 14/2 2015.
VÅRT KUNGSHOLMEN 14/2 2015.

Vintern har lagt sig över Kungsholmen – men visst vill vi stockholmare vara ute även när det är snö och minusgrader. Isiga trottoarer och gator kan lägga hinder i vägen, men på andra håll tycker Folkpartiet att det finns för lite is. Det är dags att anlägga en isbana i Rålambshovsparken – Stockholms Central Park!

En isbana i Rålis skulle kunna samla stockholmare och Kungsholmsbor i alla åldrar, till spontan och rolig motion (frisk luft och hälsofördelar kommer på köpet). Det vore viktigast för barn och unga, inte minst för dem vars familjer inte kan åka bort över t ex sportlovet.

En stad behöver offentliga rum där vi kan vistas tillsammans, utan kostnader. Folkpartiet slår vakt om våra parker som stockholmarnas gemensamma vardagsrum. Och i parkerna finns det möjlighet till fler aktiviteter, även vintertid. Aktiviteter som inte kräver någon stor planering, föreningsmedlemskap, bokningar eller höga utgifter. Isbanan i Rålis är ett vallöfte som vi vill fortsätta att driva.

Rasmus Jonlund (FP)
kommunfullmäktige

Magnus Liljegren (FP)
ordförande FP Kungsholmen

Maria Johansson (FP)
vice ordförande Kungsholmens stadsdelsnämnd

En kommentar på “Skridskosugen på Kungsholmen?”

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s