Erik Ullenhag som liberal ledare

Liberalerna står inför viktiga val. Vi är många som tror att Erik Ullenhag är rätt person att leda Liberalerna. Läs våra artiklar i SvD och Aftonbladet!

Valet av partiledare är ett vägval för det liberala partiet och den svenska liberalismen. Vi är ett antal liberala kommunpolitiker från olika håll i landet, däribland jag, som skriver i SvD 10 april om att vi vill se Erik Ullenhag som näste partiledare.

”Liberalerna har potential att bli en långsiktigt stark kraft i svensk politik. Då behövs ett samlande, positivt ledarskap. Vi, lokalpolitiker och framför allt ideologiskt engagerade liberaler från olika håll i landet, är övertygade om att Erik Ullenhag kan personifiera det ledarskapet.”

”En liberal kärnuppgift är att försvara det öppna samhället, de mänskliga rättigheterna och de liberala värderingarna. Kravet på en partiledare är att vara glasklar i detta, och att hålla skyddsvallarna höga mot de krafter som ser liberalismen som sina främsta fiender. Men vi måste erbjuda mycket mer än en liberal försvarskamp för att vara relevanta för väljarna.

Vi tror att svenskarna efterfrågar ett tydligt socialliberalt alternativ i svensk politik. Det handlar inte om en positionering på vänster/höger-skalan…
Nej, socialliberalism handlar om att bredda den politiska profilen.”

Vi lyfter sjukvård, socialpolitik (LSS och det glömda Sverige), jämställdhet, klimat och miljö – och kultur- och mediepolitiken som blir allt viktigare, också i försvaret av liberala värederingar. Och:

”Erik Ullenhag är personen som kan leda den viktiga liberala profileringen…”

Läs hela artikeln här.

11 april: Starkt stöd för Erik Ullenhag i Stockholm

I Aftonbladet skriver 21 tunga kommun- och regionpolitiker från Stockholmsregionen bland annat:

”…vi ledande liberala kommunpolitiker är övertygade om att liberalismen och Liberalerna behövs mer än någonsin.

Just därför är det så viktigt att vi får ett positivt ledarskap, som visar på framtidstro och optimism. Ett ledarskap som svarar på det människor frågar efter och som gör det på ett sätt som alla förstår.”

”Nästa partiledare för Liberalerna måste vara tydlig i ställningstagandet mot denna nationalistiska högerpopulism och mot samverkan eller samarbete med Sverigedemokraterna.”

”Vi är övertygade om att Erik Ullenhag kan navigera ideologiskt och principiellt i ett komplicerat politiskt landskap och vi hoppas därför att Erik Ullenhag ställer upp som partiledarkandidat.”

Läs hela vår artikel här!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s