”Gör Fridhemsplan till ett riktigt torg”

Så lyder rubriken på en insändare i helgens nummer av Vårt Kungsholmen. Jag skriver där om Folkpartiets idé om att skapa en större plats för människor mitt i Kungsholmens urbana hjärta, området runt Fridhemsplan. Kungsholmen behöver en sådan central samlingsplats för folkliv, torghandel och möten. Se hela texten nedan!

Gör Fridhemsplan till ett riktigt torg

Ett nytt torg med marknadsplats vid Rålambsvägen ingår i planerna för Marieberg, som Vårt Kungsholmen skrev om 11 maj. Det är en mycket bra idé – som borde upprepas på fler platser.

Folkpartiet vill göra Fridhemsplan till ett riktigt torg och en samlingsplats för människor igen – inte bara en trafikplats med bilar, tunnelbana och bussar. Det kan göras genom att biltrafiken på Drottningholmsvägen, liksom i planen för Rålambsvägen, samlas längs den ena, skuggiga sidan. Istället för en bred öde mittremsa skulle vi kunna fördubbla den norra trottoarens bredd och få en avlång torgbildning i soligt söderläge.

Marknadsstånd, caféer, uteserveringar, fler träd och planteringar skulle kunna skapa det centrala torg som Kungsholmen saknar. En attraktiv miljö med grönska och folkliv skulle också göra Fridhemsplan tryggare.

Fridhemsplan som ett riktigt torg är en viktig del av en helhetssyn på området från Hantverkargatan till S:t Eriksbron – trevligare, trafiksäkrare och tillgängligare för alla.

Rasmus Jonlund (FP)
Ordförande Folkpartiet Liberalerna
Kungsholmen-Essingeöarna

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

En kommentar på “”Gör Fridhemsplan till ett riktigt torg””

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s