Trygga och trevliga parker för alla

Diskussionen om trygghet och alkohol i Kungsholmens parker har vaknat till liv inför sommaren. Vi i Folkpartiet värnar människors frihet och allas möjlighet att vistas i parkerna. Om restriktivare alkoholregler behövs, är vi villiga att pröva det. Vår stadsdelsnämnds-gruppledare Charlotta Schenholm och jag skriver om det i veckans Mitt i.

Parkerna ska vara till för alla

Om det ska vara tillåtet att dricka alkohol i parkerna har diskuterats livligt genom åren. Nu har problem med otrygghet och störningar förvärrats i både Rålambshovsparken och Kronobergsparken – både på kvällar och dagar. Omkringboende störs, och vuxna och barn vågar inte vara i parkerna.

Folkpartiet har inget emot att vuxna dricker några öl eller ett glas vin på en parkbänk eller på en picknickfilt – men när andra störs eller rentav antastas, blir människors drickande ett problem.

Vi socialliberaler förespråkar frihet – men inte när friheten att dricka i parkerna inskränker andra människors frihet att vara där. Förskolebarn, pensionärer, hundägare, bokläsare och flanörer måste kunna vistas i våra gemensamma uterum.

Vi i Folkpartiet på Kungsholmen vill pröva om restriktivare alkoholregler kan bidra till tryggare parker. Kanske alkoholförbud under olika tider, och olika i olika delar av parkerna. Tillsammans med bra skötsel och bra belysning, synliga poliser, och trevliga serveringar, kan det göra skillnad.

Kungsholmens parker ska vara till för alla!

Charlotta Schenholm (FP)
Gruppledare stadsdelsnämnden Kungsholmen

Rasmus Jonlund (FP)
Ordförande Folkpartiet liberalerna Kungsholmen-Essingeöarna

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

En kommentar på “Trygga och trevliga parker för alla”

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s