Fridhemsplans ansiktslyft närmar sig

Fridhemsplan, Kungsholmens centrum, ska bli mindre av asfaltsöken och motorvägspåfart, och mer av torgplats för människor, grönska och gatuliv. I varje fall om vi i Folkpartiet får vi som vi vill. Jag har tidigare skrivit om detta i lokaltidningen, bl.a. nu i juni. Och nu berättar vår man i stadsbyggnadsnämnden, tillika Kungsholmsliberalen Björn Ljung om våra insatser, och våra förhoppningar inför kommande utredning. Nyheten är stort uppslagen i dagens DN STHLM (se också bild från förstasidan nedan).

DN STHLM:s förstasida i dag, 19 augusti.
DN STHLM:s förstasida i dag, 19 augusti.

Det är mycket som behöver göras: Lägga om trafiken, bygga om trottoarer och plantera fler träd för att skapa mer grönska och ett soligt offentligt rum med torgkänsla i söderläget utanför Åhléns-huset. En rejäl utredning är förstås rätt början. Kungsholmen behöver sitt centrum.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s